Valkosuklaa-raparperiunelma
raparperihilloke:
400 g paloiteltua raparperia
0,75 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu
valkosuklaavaahto:
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
Laita raparperipalat, sokeri ja puolikkaan sitruunan mehu kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä.
Sulata 50 g valkosuklaata vesihauteessa. Raasta loput valkosuklaasta karkeaksi rouheeksi (säästä osa koristeluun). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto sulaneeseen valkosuklaaseen. Yhdistä valkosuklaavaahdon aineet keskenään.
Nostele raparperipaloja annosmaljojen pohjille. Jaa valkosuklaavaahto raparperipalojen päälle. Lisää päälle vielä keko raparperperipaloja ja koristele valkosuklaarouheella.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Voi hyvin tehdä myös jo edellisenä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!