Mansikkajuustokakku
(ohje Ø n. 20 cm vuoalle)
pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
mansikoita siivuina tai pieninä lohkoina
kiille:
3 dl mansikkamehua
2 dl hyytelösokeria
Murenna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikinaseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle sekä parin sentin korkeudelta reunoille.
Mausta tuorejuusto sokereilla. Sokeria saa olla juustokerroksessa vain vähän, sillä kiilteestä tulee makeaa. Levitä juusto murutaikinapohjalle ja peitä juuston pinta mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kiilteen valmistusta.
Kiehauta mansikkamehu ja lisää hyytelösokeri mehuun koko ajan sekoittaen. Anna mehun kiehahtaa uudelleen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä sen verran, että se alkaa kiinteytyä. Levitä kiille mansikkaviipaleiden päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!