Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Mansikkajuustokakku

Jostain lehdestä muinoin repäisty juustokakun ohje. Ei liivatetta eikä uunia kuulosti hieman epäilyttävältä. Mutta turhaan olen epäröinyt, tämä oli hyvää!



Mansikkajuustokakku
(ohje Ø n. 20 cm vuoalle)

pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

mansikoita siivuina tai pieninä lohkoina

kiille:
3 dl mansikkamehua
2 dl hyytelösokeria

Murenna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikinaseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle sekä parin sentin korkeudelta reunoille.

Mausta tuorejuusto sokereilla. Sokeria saa olla juustokerroksessa vain vähän, sillä kiilteestä tulee makeaa. Levitä juusto murutaikinapohjalle ja peitä juuston pinta mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kiilteen valmistusta.

Kiehauta mansikkamehu ja lisää hyytelösokeri mehuun koko ajan sekoittaen. Anna mehun kiehahtaa uudelleen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä sen verran, että se alkaa kiinteytyä. Levitä kiille mansikkaviipaleiden päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...