Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 29. heinäkuuta 2013

RaparperijäätelöDr. Sugar:in jäätelöreseptin innoittamana kokeilin, onnistuisinko tekemään raparperijäätelöä heidän reseptinsä pohjalta. Kyllä onnistuin ja hyvää oli, isäntä on jo pyydellyt tekemään lisääkin!

Tämä jäätelö tehdään ilman jäätelökonetta ja sen voi rauhassa unohtaa pakastimeen, ei tarvitse yrittää muistaa sekoitella tietyin väliajoin. Sopii loistavasti tällaiselle laiskalle kyökkipiialle.

Raparperijäätelö
(n. 2 litraa)

raparperihilloke:
300 g raparperia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
6 dl vispikermaa

Paloittele (tarvittaessa kuoritut) raparperit. Laita raparperipalat kattilaan ja kaada sokeri päälle. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes raparperipalat ovat pehmeitä. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kondensoitu maito kermavaahdon joukkoon ja kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Pakasta noin 8 tuntia, mieluiten yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...