Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 11. helmikuuta 2013

Siiderinen possupata



Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä talteen repäisty siiderisen possupadan ohje pääsi testiin. Mies tykkäsi, oli kuulemma kivalla tavalla erilaisen makuinen, joten pakkohan tästä oli tehdä myös kasvisversio, että pääsin itsekin maistamaan. Mutta tässä siis siiderisen possupadan ohje:

Siiderinen possupata

400 g porsaanlihasuikaleita tai -kuutioita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
3 dl kuivaa siideriä
n. 1 tl (kasvis)liemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
0,5-1 dl ruokakermaa
1 tl salviaa
hienonnettua persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja siirrä kattilaan. Ruskista lihat muutamassa erässä ja nosta sipulien joukkoon. Kaada siideri kattilaan, lisää (kasvis)liemijauhe sekä soijakastike ja hauduta kannen alla 50-60 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, salvia ja hienonnettu persilja. Tarjoa perunoiden tai riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...