Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä talteen repäisty siiderisen possupadan ohje pääsi testiin. Mies tykkäsi, oli kuulemma kivalla tavalla erilaisen makuinen, joten pakkohan tästä oli tehdä myös kasvisversio, että pääsin itsekin maistamaan. Mutta tässä siis siiderisen possupadan ohje:
Siiderinen possupata
400 g porsaanlihasuikaleita tai -kuutioita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
3 dl kuivaa siideriä
n. 1 tl (kasvis)liemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
0,5-1 dl ruokakermaa
1 tl salviaa
hienonnettua persiljaa
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja siirrä kattilaan. Ruskista lihat muutamassa erässä ja nosta sipulien joukkoon. Kaada siideri kattilaan, lisää (kasvis)liemijauhe sekä soijakastike ja hauduta kannen alla 50-60 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, salvia ja hienonnettu persilja. Tarjoa perunoiden tai riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!