Mies huomasi Lidlin mainoslehtisestä tomaattisen lohi-katkarapukeiton ohjeen ja kysyi, josko sitä voisi joskus kokeilla. Tottahan herran toive piti toteuttaa. Jo seuraavalla kauppareissulla mukaan lähti lohifile sekä muut tarveaineet, mitä muistelin kaapeista puuttuvan. Hyvää oli, kannatti kokeilla!
Tomaattinen lohi-katkarapukeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
7-8 dl vettä
merisuolaa
mustapippuria
1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
200 g vihreitä papuja
500 g lohifileetä
200 g katkarapuja
tuoretta basilikaa
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää chilijauhe, aurinkokuivatut tomaatit, tomaattimurska sekä vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Paloittele paprika sekä kesäkurpitsa ja kuutioi lohi, lisää ne sekä pavut keittoon. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna. Lisää vielä lopuksi silputtua basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!