Jostain lehdestä muinoin leikattu ohje. Haudutettua punakaalia on meillä löytynyt joulupöydästä, mutta miksei sitä voisi tehdä muulloinkin.
Haudutettu punakaali
0,5 kg punakaalia (pieni kaali tai osa isosta)
loraus öljyä
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl fariinisokeria (tai 4 rkl siirappia)
2 dl kasvislientä
ripaus suolaa
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kaalisuikaleita öljyssä kattilassa viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää muut aineet ja anna kaalin hautua kannen alla noin tunti. Tarjoa kuumana tai kylmänä lisäkkeenä.
Säilyykö lasipurkissa jääkaapissa vai onko syötävä heti?
VastaaPoistaEi tarvitse syödä heti, säilyy kyllä jääkaapissa. Säilyykö viikkokaupalla, sitä en osaa sanoa, mutta useamman päivän joka tapauksessa.
Poista