Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Haudutettu punakaali



Jostain lehdestä muinoin leikattu ohje. Haudutettua punakaalia on meillä löytynyt joulupöydästä, mutta miksei sitä voisi tehdä muulloinkin.

Haudutettu punakaali

0,5 kg punakaalia (pieni kaali tai osa isosta)
loraus öljyä
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl fariinisokeria (tai 4 rkl siirappia)
2 dl kasvislientä
ripaus suolaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kaalisuikaleita öljyssä kattilassa viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää muut aineet ja anna kaalin hautua kannen alla noin tunti. Tarjoa kuumana tai kylmänä lisäkkeenä.


2 kommenttia:

  1. Säilyykö lasipurkissa jääkaapissa vai onko syötävä heti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse syödä heti, säilyy kyllä jääkaapissa. Säilyykö viikkokaupalla, sitä en osaa sanoa, mutta useamman päivän joka tapauksessa.

      Poista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...