Ensimmäisellä kerralla laitoin desin sokeria (mistä ihmeen hatusta olen sellaisen määrän vetäissyt), nyt puoli desiä, ja sekin oli vielä liikaa. Ruuan seassa sitä ei huomaa, mutta ranskalaisia dippaillessa makeus hieman häiritsi. Ensi kerralla täytyy muistaa vielä kerran puolittaa sokerin määrä, josko sitten tulisi myös dippailuun soveltuva keppuli.
Ketsuppi
500 g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,25-0,5 dl sokeria
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 rkl siirappia
suolaa
mustapippuria
chiliä
neilikkaa
inkivääriä
currya
kanelia
laakerinlehti
Kuumenna etikka, sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä reilu tunti. Seoksen voi lopuksi soseuttaa sauvasekoittimella tai jos haluaa tasaisempaa jälkeä, jättää sipulit sen verran isoiksi, että ne saa helposti noukittua valmiista ketsupista ennen purkkeihin laittoa. Tölkitä kuumana.
... ja viimeistele ripauksella koirankarvoja.
Lakto-ovo-(pesco)-vegen ruoka- ja leivontaohjearkisto.
Lisukkeena sekasyöjämiehen liharuokia ja runsaasti koirankarvoja.
Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →
keskiviikko 24. marraskuuta 2010
maanantai 22. marraskuuta 2010
Kinuskikastike
Kinuskikastike on helppo herkku. Sopii loistavasti mm. jäätelön, hedelmien, marjojen ja leivonnaisten kanssa. Voi tehdä jo edellisenä päivänä. Vain pikainen lämmitys mikrossa ennen tarjoilua, niin jääkaappikohmelo häviää.
Kakunkuorrutteeksi soveltuva kinuski vaatii pidemmän keittoajan. Kun kakun päälle pudotettu pisara ei enää imeydy kakkuun, on kuorrutekinuski valmis.
Kuuma kinuskikastike sulattaa nopeasti jäiset marjat.
Kinuskikastike
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja lisää nokare voita. Sekoita hyvin.
Kakunkuorrutteeksi soveltuva kinuski vaatii pidemmän keittoajan. Kun kakun päälle pudotettu pisara ei enää imeydy kakkuun, on kuorrutekinuski valmis.
Kuuma kinuskikastike sulattaa nopeasti jäiset marjat.
Kinuskikastike
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja lisää nokare voita. Sekoita hyvin.
Tunnisteet:
fariinisokeri,
kerma
keskiviikko 17. marraskuuta 2010
Kanelinen kesäkurpitsahillo
Jostain lehdestä aikoinaan leikattu hillo-ohje, jota olen hieman muokannut ja tehnyt alla olevan ohjeen mukaan useammankin kerran. Joskus olen tainnut käyttää hillosokerin asemesta tavallista, koska muistelen, että hillo on ollut toisinaan löysempää, kuin mitä viimeksi tuli.
Kanelinen kesäkurpitsahillo
1 kg kesäkurpitsaa
8,75 dl hillosokeria
2 tl kanelia
1 dl vettä
Keitä kuoritut ja pilkotut kesäkurpitsat pehmeiksi pienessä vesitilkassa. Soseuta ja lisää hillosokeri sekä kaneli. Anna kiehua noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tölkitä puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.
Kanelinen kesäkurpitsahillo
1 kg kesäkurpitsaa
8,75 dl hillosokeria
2 tl kanelia
1 dl vettä
Keitä kuoritut ja pilkotut kesäkurpitsat pehmeiksi pienessä vesitilkassa. Soseuta ja lisää hillosokeri sekä kaneli. Anna kiehua noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tölkitä puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.
Tunnisteet:
hillosokeri,
kaneli,
kesäkurpitsa
perjantai 12. marraskuuta 2010
Tonnikalapihvit
Tonnikalapihvit
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
pätkä purjoa
1 prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 muna
2 tl kapriksia
suolaa
valkopippuria
Turvota korppujauhot kermaviilissä. Pieni valutetut tonnikalapat ja huuhdeltu purjo. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista pannulla kauniin ruskeiksi.
Tunnisteet:
kapris,
kermaviili,
korppujauho,
muna,
purjo,
tonnikala
torstai 4. marraskuuta 2010
Patonki
Peruspatongin ohje höystettynä kotikokki.netistä Mailon ohjeesta löytyneellä juurella. Toimii!
Patonki
(2 kpl)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä
Lisää veteen noin puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna tekeytyä muutaman tunnin tai vaikka yön yli.
Lisää loput aineet kuplivaan taikinaan. Vaivaa hyvin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo patongeiksi, tee viilto pintaan ja anna kohota. Voitele vedellä.
225° 20-30 min.
Patonki
(2 kpl)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä
Lisää veteen noin puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna tekeytyä muutaman tunnin tai vaikka yön yli.
Lisää loput aineet kuplivaan taikinaan. Vaivaa hyvin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo patongeiksi, tee viilto pintaan ja anna kohota. Voitele vedellä.
225° 20-30 min.
Tunnisteet:
kuivahiiva,
vehnäjauho
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)